Дитячий театральний сезон у Херсоні відкриють казкою

1 вересня – традиційне свято знань, яке діти не завжди сприймають, як свято, адже літні канікули закінчились і малечі вже час іти до школи. Тому, щоб маленьким мешканцям Херсону було не так сумно – цього дня відкривається дитячий театральний сезон.

На великій сцені Херсонського академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша театральний сезон відкриють виставою «Зачарований острів». Автор ідеї, сценарію, художник по костюмах, художник-постановник і керівник проекту Сергій Новачук розповідає: «Це був мій перший проект, який ми підготували для великої сцени, який будувався на сучасних технологіях. Адже у виставі задіяна проекційна технологія. Все, що потрібно для художнього оформлення – на екрані, який плавно переходить у сценографію».

Вистава цікава тим, що містить у собі магічне дійство, адже організатори використовують спеціальну технологію, що має назву «чорний кабінет». За словами пана Сергія, фентезі-мюзикл створений для усієї родини і розрахований на сучасне сприйняття глядачів різного віку.

У основі сюжету історія про кохання принца Еріка і принцеси острова фей Розалінди. Принцеса живе на зачарованому острові, який хочуть захопити злі сили. На фоні любовної історії розгортається боротьба добра і зла. Світла історія навчає маленьких глядачів морально-етичних цінностей, таких, як вірність, почуття справедливості, чесності, а ще розуміння того, що добро завжди переможе.

«Діти – це зовсім інший глядач, з ними треба знайти певну мову спілкування, самому в чомусь стати дитиною і побачити світ під іншим кутом. Це непросто, але цікаво», відзначила режисер вистави Влада Бєлозоренко.
Вистава захоплює феєричною атмосферою, адже у постановці задіяні масштабні костюми, яскраве світло. Цікаве й пластичне рішення постановки. Звісно, жодна казка не може закінчуватися інакше, ніж хеппі-ендом. Тому, не дивно, що й ця історія має щасливий кінець.


Еліза Солодка

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон