На Херсонщині небезпечно погіршилась якість води в системах водогону

Через тривалу спеку та хронічне недотримання санітарно-гігієнічних норм на Херсонщині небезпечно погіршилась якість води в системах водогону.

За даними обласного Лабораторного центру, антирекорд побив Іванівський район краю, де в половині населених пунктів у воді виявили понаднормову концентрацію сульфатів та хлоридів, а майже в кожній десятій пробі - відхилення за вмістом бактерій.

За концентрацією солей від третини до половини проб не відповідають нормам ще у восьми районах краю.

До того ж радикально поліпшувати якість Н2О ніхто й не намагається. Кишкову паличку та інших хвороботворних "мешканців" системи знищують, "глушачи" їх отруйним хлором замість пробиття нових артезіанських свердловин та заміни поіржавілих труб.

Від цього кориснішою для людського здоров'я вода не стає. Тож переважна більшість споживачів пити те, що тече з крану, вже давно не ризикують - питною вона лише називається. А п'ють насправді значно дорожчу бутильовану чи доочищену воду.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон