Кавуновий фестиваль у Херсоні видався на славу

Херсонщина завжди славилася солодкою ягодою, яку полюбляють і дорослі, і малі. Влітку смачні, соковиті «смугастики»починають з̕ являтися на базарах, прилавках магазинів, супермаркетів. І без кавунів, ну просто не можливо уявити спекотне літо.

Цій прекрасній баштанній культурі у Херсоні навіть присвятили фестиваль, який цього року відбувся вже втретє.

В День Державного Прапора України, 23 серпня, в обласному центрі відбувся яскравий фестиваль «Херсон-кавун».

Цього дня Потьомкінський сквер перетворився на маленьке кавунове містечко, де можна було не тільки порозважатись, а ще й поласувати солодкою ягодою, і не тільки у вигляді скибок.

Організатори фестивалю, кожного року намагаються внести «родзинку» у кавунове свято, тож цього разу херсонців пригощали ще й стравами та напоями із кавуна.

О 16.00 фестиваль відкрили офіційно і над «кавуновим містечком» замайорів кавуновий прапор.

Гості фестивалю приймали участь у майстер-класах, різноманітних конкурсах та насолоджувалися концертною програмою.

«Фестиваль, як то кажуть, тільки починає своє життя. Третій рік ми намагаємось розшевелити Херсонщину, тому що я вважаю, що бренд Херсонщини – це херсонський кавун. Він скрізь.

Я щасливий з того, що до свята долучаються депутати та аграрії, які їх вирощують. Думаю, що наступного року ми обов'язково привеземо 18 районів, щоб вони похизувалися своїм врожаєм.

Хочемо зробити таке загальне свято, щоб в наступному році до нас туристи приїздили подивитись, що ж тут таке в Херсоні роблять», - говорить один із організаторів фестивалю «Херсон-кавун», директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Олександр Книга.

«Те, що розпочав Олександр Андрійович – це гарний початок, тому думаю, що на наступний сезон ми зробимо ще грандіозніше кавунове свято», - зазначає спонсор фестивалю, депутат Херсонської обласної ради Олександр Синенко.

Тетяна ГОЛУНОВА, фото автора

P.S. Фестиваль відбувся за підтримки управління культури Херсонської міської ради та ТОВ «Фестивальний центр».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон