Боротьба за тарифи на проїзд у Херсоні триває

Як повідомив один з народних депутатів України від Херсонщини – він подав апеляційну скаргу на Рішення Херсонського міського судувід 07.08.2017 року за позовом фірми-перевізника «Корнет-стиль» до Херсонської міської ради.

Нагадаю, що за цим рішенням суд вирішив, що міська рада не мала права скасовувати незаконне підвищення тарифу на проїзд у маршрутках з 3 грн. до 5 грн. Тобто суд вирішив, що тариф 5 грн. є законним і обґрунтованим.

Тим самим перевізники спробували обійти виграні раніше суди, а нівелювати рішення ХМР.

Під час засідання суду, кадри з якого було поширено у мережі і багато хто бачив, як висловився нардеп: «як представник міської ради умисно «злив» процес, по суті не подаючи жодних реальних заперечень проти позову, що і дозволило судді винести рішення на користь перевізників і проти громадян».

У зв'язку з подачею Апеляційної скарги рішення суду першої інстанції не набуде законної чинності до розгляду справи по суті у суді вищої інстанції. Вартість проїду й далі залишається на рівні – 3 грн.

Нагадаємо, що 10.02.2017 року Виконавчий комітет міської ради підвищив тариф на проїзд у маршрутках з 3 грн. до 5 грн. Тарифи діяли у продовж 3 днів, з 15 по 17 лютого, після чого Суд прийняв рішення в іншій справі (забезпечення позову), але того самого народного депутата, розгляд справи по суті у цьому провадженні відбудеться на початку вересня.

«Війна» зі змінним успіхом триває вже майже 8 місяців. Попереду її два чергових раунди. Здається жодна із сторін не збирається складати «зброю». А ціна поки по 3, і «сьогодні», але може бути по 5, але не раніше ніж «завтра».

Нардеп обіцяє, що «військові дії» «місцевого значення» будуть тривати...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон