Кавунова лихоманка охопить Херсон

У багатьох українців місто Херсон асоціюється з кавунами. Адже сприятливий клімат Півдня схильний до вирощування цієї прекрасної баштанної культури.Тож, не дивно, що серед мешканців міста з’явились ті, що вирішили присвятити цьому свято. 23 серпня, у день державного прапора, у Херсоні відбудеться непересічна подія – фестиваль «Херсон-кавун». Цього року фестиваль відбудеться вже втретє. Щоразу організатори намагаються здивувати місто своїми креативними ідеями. Цьогоріч, фестивальний центр «Херсон-кавун», вирішили розфарбувати свято кольорами державного прапору.

Також організатори підготували дуже насичену, цікаву програму. Вже о 16.00 годині розпочнеться яскраве дійство, де відбудуться майстер-клас з карвінгу, демонстрація зачісок з елементами кавуну, змагання з шахів «диня-кавун», урочисте підняття прапору, силові конкурси на піднімання кавунів, поїдання кавунів на швидкість, кавунний боулінг, конкурс дитячого малюнку на асфальті та найголовніше – презентація жовто-блакитного кавуну.

У Потьомкінському сквері, що біля Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру, кавунами планують пригощати усіх учасників дійства, адже їх організатори закупили 2 тони.

Окрім різноманітних конкурсів, впродовж свята, керманичі фестивалю планують виготовити спеціальний напій з кавуну, який буде презентований учасникам заходу.

Кожному українцю важко уявити своє літо без кавунів, а у херсонців буде нагода не тільки ними поласувати, а й поповнити свою літню фото-колекцію яскравими спогадами та новими світлинами.


Еліза Солодка

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон