На Херсонщині кавуни й виноград дешевшати не поспішають

На Херсонщині вже ласують ранніми столовими сортами винограду. Аграрії тішаться: врожай видався чудовий.Якщо торік через несподіваний спалах грибкових інфекцій на плантаціях Таврії зібрали всього лише 3,4 тисячі тонн столового винограду, то зараз очікують на 7 тисяч тонн (дані Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА).

Однак роздрібні ціни на солодкий дарунок природи однаково тримаються досить високими: від 45 до 60 гривень за кілограм. Все через скажений споживчий попит на курортах чорноморського та азовського узбережжя краю. Тут багатотисячні армії відпочивальників буквально змітають смаколики з прилавків, не дуже лякаючись нулів на цінниках.

Занадто повільно, на думку покупців, у розпал сезону знижуються й ціни на знамениті херсонські (якщо точніше, голопристанські й скадовські) кавуни. Оптовики приймають їх по дві гривні за кілограм, на придорожніх ринках продають уже по 2,5-3 гривні, а у великих містах поза межами регіону це вже 4-6 гривень за кілограм.

Кажуть, все через те, що ранні сорти баштанних уже «відійшли», а пізні масово ще не дозріли, тому й ціни знижувати комерсанти та власники баштанів не поспішають.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон