В СБУ викрили зрадницю

У Херсоні викрили співробітницю обласного управління СБУ, котра шпигувала в інтересах ворога.

Працюючи фахівцем інформаційно-аналітичного відділу спецслужби, вона ще 2015 року під час туристичної поїздки до Шрі-Ланки познайомилася із оперативником ФСБ, котрий її і завербував.

Під псевдонімом "Ольга Орлова" агентеса за винагороду не раз передавала своєму кураторові або пересилала йому через електронну сторінку в "Однокласниках" секретні документи, до яких мала доступ.

Її офіційно звинуватили у зраді Батьківщини, а міський суд Херсона арештував на два місяці - до завершення слідства. Відповідна ухвала вже з'явилася у Єдиному реєстрі судових рішень України. Натомість СБУ та військова прокуратура Херсонського гарнізону ходу слідства не коментують.

Нагадаємо: нещодавно у тому ж таки Херсонському міському суді слухалася справа ще одного агента російських спецслужб. Під псевдонімом "Красне сонечко" він створив у Фейсбуці та ВКонтакті фейкову спільноту під назвою "Гвардійський фронт".

Та від її імені тиражував заклики вступати до "ополчєнія" "ДНР-ЛНР", а також вести збройну боротьбу проти України. Враховуючи каяття, "сонячний хлопчик" отримав у вигляді покарання три роки позбавлення волі з річним іспитовим терміном.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон