Служба зайнятості Херсонщини співпрацює з об’єднаними територіальними громадами

Херсонська обласна служба зайнятості налагодила співпрацю з об'єднаними територіальними громадами.

В області їх створено 14, - у Білозерському, Високопільському, Голопристанському, Каланчацькому, Каховському, Олешківському, Чаплинському та Горностаївському районах.

За словами Євгена Єрашова, директора Херсонського обласного центру зайнятості, керівники міських та районних центрів зайнятості області проводять особисті зустрічі з головами об'єднаних територіальних громад з обговорення переваг співпраці зі службою зайнятості, визначення перспектив створення робочих місць та їх укомплектування за сприяння служби зайнятості, в тому числі шляхом проходження попереднього професійного навчання.

«Результатом співпраці стає зростання кількості наданих до служби зайнятості вакансій, працевлаштування мешканців громад на постійні та сезонні робочі місця, в тому числі шляхом підвищення їх конкурентоспроможності через проходження професійного навчання, а також скерування коштів місцевих бюджетів на організацію громадських робіт», - підкреслив Євгеній Єрашов.

На територіях об'єднаних громад за окремими графіками фахівці служби зайнятості надають інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги мешканцям громад.

Прикладом успішної співпраці з ОТГ можна відзначити роботу Чаплинського районного центру зайнятості. На сьогодні, спільно з Чаплинською та Присиваською ОТГ в рамках соціально-направленого проекту «Шерифи» до громадських робіт щодо недопущення порушень громадського порядку залучено 36 безробітних осіб.

На період дії пришкільних таборів відпочинку в базових школах об'єднаних громад в селі Кучерявоволодимирівка Чаплинської ОТГ, в селищі Григорівка Присиваської ОТГ, в селі Хрестівка Хрестівської ОТГ та селищі Асканія-Нова Асканія-Нова ОТГ, проведені профорієнтаційні заходи для учнівської молоді «Річка щастя» та «Подорож країною щастя».

Також створені робочі місця «Бригади з благоустрою» на територіях Чаплинської, Присиваської та Хрестівської ОТГ, 12 відповідних робочих місць укомплектовані за сприяння Чаплинського районного центру зайнятості.

Співпраця Херсонської обласної служби зайнятості з об'єднаними територіальними громадами триває та буде набирати обертів, оскільки на Херсонщині ще 10 ОТГ подали на розгляд ЦВК клопотання щодо призначення виборів.

Відділ організаційно-інформаційної роботи ХОЦЗ
0552 435433

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон