У Херсонському музеї - блокпост і бліндаж

Відвідувачі Херсонського краєзнавчого музею незабаром проходитимуть повз блокпост із озброєними людьми... в його будівлі.

Окрім блокпосту, у музеї з'явиться також бліндаж із бійницями. Щоправда, над цими конструкціями працюють не будівельники чи військові, а заслужений художник України Анатолій Грязнов.

Адже і блокпост, і бліндаж стануть додатковими експонатами виставки, присвяченої війні на східному фронті, аби допитливі могли зазирнути туди і побачити окопний побут зсередини, відтворений із точністю до найменших дрібниць.

Директор музею Тетяна Братченко каже, що виставку про АТО модернізують «толокою». Кошти на матеріали проведення робіт у сумі 52 тисячі гривень асигнувала обласна рада. Художника для облаштування копій оборонних споруд «відрядив» сам музей. А фігури снайпера, автоматника, парамедика взялися виготовляти волонтери з громадської організації «Українська єдність».

Вони не раз бували в АТО, і достеменно знають, який вигляд має форма й екіпірування бійців. Оновлену виставку відкриють для гостей на День Незалежності України.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон