Гордєєв: Херсонщина переживає інвестиційний бум

Сьогодні, 16 серпня в залі засідань Херсонської облдержадміністрації відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Володимира Гройсманата керівника області Андрія Гордєєва з представниками бізнесу Херсонщини та народними депутатами.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив: «Україна має стати заможною. Сьогодні ключовою позицією є створення нормального клімату для підприємств. З першого квітня цього року ми запровадили, а зараз це вже перейшло на постійну основу, електронне відшкодування ПДВ. Глибоко переконаний у тому, що ситуація стала кардинально кращою.

Раніше це були корупційні податки, які було дуже важко повертати. Зараз це діє автоматично. До того ж ми ліквідували конвертцентри. Ми відкрили систему державних закупівель - це система «ProZorro», де бізнес зможе спокійно, без будь-яких корупційних чинників, брати участь у програмах державних закупівель. Також створили офіс супроводження інвестицій, утворили комітет відродження української промисловості і ряд програм».

У ході зустрічі голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв доповів про розвиток області та її інвестиційний клімат, зокрема стан ринку праці, брендування нашої області, співпрацю з міжнародними організаціями, внутрішній туризм та інше. Очільник області акцентував: «На сьогоднішній день ми зіштовхнулися з інвестиційним бумом в нашій області, і адміністрація не в силах обслуговувати питання бізнесу.

Саме тому ми ініціюємо створення Агентства регіонального розвитку Херсонської області, за участі бізнесу, з однієї сторони, адміністрації та обласної ради - з другої. Фінансування будемо проводити 50 на 50 відсотків за рахунок бізнесу та бюджету. В агенстві працюватимуть фахівці, які займатимуться саме інвестиційними процесами нашої області. Також це допоможе протистояти корупції. Ми плануємо презентувати цей проект 29 вересня на інвестиційному форумі «Таврійські горизонти».

Також він зазначив, що приміщення для створення Агенства вже знайдено у центрі міста, і його площа складає тисячу квадратних метрів.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон