Чого хочуть від Прем’єра на Херсонщині

Сьогодні, 16 серпня, на Херсонщині з робочим візитом перебуває Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. У рамках візиту він матиме зустріч з депутатами обласної та міської рад.

Відтак депутати партії БПП «Солідарність» матимуть змогу звернутися до нього щодо реалізації спільних з Кабінетом Міністрів України, обласною державною адміністрацією та обласною радою проектів, а саме:

1. Необхідність закупівлі онкологічного обладнання для Херсонської обласної лікарні;

Проблема полягає у тому, що Херсонщина належить до числа найвищих по онкологічній захворюваності регіонів України. Для вирішення проблем лікування онкохворих у 2013 році введено в експлуатацію новий комплекс Херсонського обласного онкологічного диспансеру, проте на сьогодні заклад не укомплектовано сучасним медичним обладнанням.

2. Необхідность у коштах на ремонт доріг, враховуючи відсутність компенсації за митні операції (Високопілля, Марьянське-Берислав, туристичні маршрути)

На сьогодні у Херсонській області склалася вкрай тривожна ситуація з функціонуванням дорожньої інфраструктури. Крім того, у зв'язку з тимчасовою окупацією Кримського півострова зростає важливість Херсонщини як туристично-рекреаційного краю. Тому необхідно забезпечити належний стан автомобільних доріг, що прямують до узбережжя Чорного та Азовського морів, а також до історичних пам'яток. А отже необхідно виділити з Державного бюджету додаткові кошти у сумі 227 мільйонів гривень для реконструкції дорожнього покриття.

3. Передбачити фінансування на виплату компенсацій по субсидіях;

Необхідно виділити кошти у сумі 472.1 тисяча гривень , що дозволить погасити заборгованість перед підприємствами – надавачами послуг забезпечити проведення розрахунків з одержувачами субсидій.

4. Передбачити видатки на фінансову підтримку суб'єктів АПК та на відновлення зрошення в Херсонській області;

Продовжити у 2018 році фінансування програми 2407120 «Розвиток та поліпшення екологічного стану зрошувальних та осушувальних систем». Завдяки цим коштам буде проведено реконструкцію насосних станцій зрошення, що дасть змогу у тісній співпраці сількосптоваровиробниками відновити зрошення. А також забезпечити внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» щодо передбачення коштів на завершення будівництва гідротехнічної споруди на Північно-Кримському каналі у сумі 12958.0 тисяч гривень.

5. Передбачити видатки на заміну необхідного обладнання в Херсонський обласний кардіодиспансер.

Для вирішення наведеного питання необхідно передбачити цільові кошти для Херсонського обласного кардіологічного диспансеру на придбання ЕФД (електрофізіологічне дослідження) системи з високочастотним генератором, вартість якого 4.92 мільйонів гривень.

Адже кількість пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями збільшилася за рахунок переміщення осіб з числа мешканців тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон