На Херсонщині знають: торгівля людьми - актуальна проблема сьогодення

З метою привернення уваги населення до проблеми торгівлі людьми, підвищення обізнаності про безпечну міграцію, працевлаштування за кордоном та з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми Херсонським міським центром зайнятості організовано та проведено 31 липня та 2 серпня 2017 року семінари «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» спільно з соціальними партнерами Психологічно-тренінговим центром «Вектор розвитку» та Громадською організацією «Успішна жінка», в яких взяли участь 36 безробітних.

Під час семінарів присутніх ознайомили з національним та міжнародним законодавством у сфері протидії торгівлі людьми, з наслідками нелегальної трудової міграції та перевагами легального працевлаштування за кордоном.

Також зазначили, що значна частина людей в силу обставин не звертається за допомогою. Така позиція не конструктивна, адже коли постраждалому надано офіційний статус жертви від торгівлі людьми – він має право на безкоштовну медичну, психологічну, соціальну, правову та іншу допомогу.

Учасники отримали інформаційні та методичні матеріали, які допоможуть в протидії торгівлі людьми та в наданні дієвої допомоги постраждалим.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон