Херсонщину чекає нова модель від уряду?

Як завив цими днями Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, Україна буде готова перейти на нову модель ринку електроенергії вже наприкінці 2019 року.

В інтерв'ю одному з центральних телеканалів країни він розповів, що Міністерством розроблений помісячний графік введення закону про ринок електроенергії. У зв'язку із тим, що система вимагає багато змін, Міністр розраховує, що система по-новому запрацює наприкінці 2019 року.

Нова програма від Уряду не обійдеться і без нових приватизацій. Насалик зазначив, що прийняття закону про ринок електроенергії змалював чіткі правила роботи ринку, що дасть можливість залучення стратегічних інвесторів при приватизації енергокомпаній, зокрема державної енергогенеруючої компанії «Центренерго».

Нагадаємо, що як ми повідомляли раніше Президент Петро Порошенко підписав закон про ринок електроенергії. Крім того, 13 квітня п.р., Рада прийняла в цілому законопроект про ринок електроенергії, втім вже наступного дня – 14 квітня були зареєстровані одразу 3 проекти постанови ВРУ, якими пропонувалося скасувати результати голосування за даний законопроект, у зв'язку із численними порушеннями чинного законодавства та регламенту Верховної Ради України.

І до сьогоднішнього дня ВРУ не розглянула жоден з законопроектів. З юридичної точки зору питання «зависло» у повітрі, адже є всі підстави для того, аби говорити що Закон не є легітимним.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон