Херсонські виші поставили крапку чи знак питання?

Сьогодні, 7 серпня, о 12 годні дня, у ВНЗ Херсона поставили черговий знак пунктуації у питанні зарахування абітурієнтів.

Саме у понеділок, до 12 години дня українські вузи мали завершити процес зарахування абітурієнтів, яких було рекомендовано на бюджетну форму навчання.

Але це не говорить, що це остаточна крапка, у процесі зарахування на бюджетну форму навчання. Аж до 18 серпня у певної кількості тих, хто подав документи на контрактну форму навчання є шанс, що вони потраплять на бюджетні місця (якщо такі виявляться незаповненими).

Саме сьогодні вищі навчальні заклади мають надати інформацію «замовнику» (т.т державу) про кількість вакантних місць в розрізі спеціальностей, спеціалізацій та конкурсних пропозицій.

При цьому Міністерство рекомендує створити для кожної конкурсної пропозиції реєстри осіб, які можуть претендувати на переведення на бюджетні місця, і оприлюднити їх на сайтах вишів та на стендах приймальних комісій.

При цьому Міносвіти звертає увагу, що «...претендувати на вакантні місця держзамовлення можуть тільки ті, хто зарахований на навчання за відповідною конкурсною пропозицією на контрактній основі».

Крім того, ці особи не повинні були з самого початку отримувати пропозицію до зарахування на місця державного замовлення.

Система з кожним роком стає все більш заплутаною, і менш прозорою, але від цього якість, на жаль, не стає більш високою.

Про це більш детально у матеріалі «Херсонська освіта не краща...»

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон