Олександр Співаковський: "поліція на варті закону, на варті людського життя"

Минуло вже два роки, як в Україні офіційно існує Національна поліція. Час промайнув настільки швидко, що коли три дні тому Артур Іванович Мєріков (начальник ГУ Нацполіції у Херсонській області) зателефонував, щоб запросити на святкові заході з приводу другої річниці утворення НПУ, навіть перепитав його: "Невже два?". Бо здається, ще нещодавно ми в парламенті лише приймали закони про її створення, а, виходить, пішла вже третя річниця...

І от сьогодні, в актовій залі ГУ Національної поліції в області ми побачили обличчя тих, хто вже по-новому забезпечує на вулицях наших міст громадську безпеку та порядок, протидіє злочинності, стоїть на захисті прав і свобод громадян.

Вони молоді, розумні, натхненні. Своєю щоденною працею саме вони зараз творять зовсім нову історію українських правоохоронних органів. І те, що навіть за цей короткий термін їм вдалося зрушити непростий процес повернення довіри суспільства до правоохоронної системи, говорить про те, що напрямок руху обраний правильно.

Люди сьогодні довіряють поліції. На вулицях українських міст стало безпечніше. І ми можемо спокійно займатися своїми звичними справами — працювати, святкувати дні народження і весілля, виховувати дітей. А завдячити цьому маємо важкій, щоденній роботі кожного поліцейського — подекуди понаднормовій і без вихідних. Але результат є, це точно.

Хоча, звичайно, два роки — це ще зовсім мало для того, щоб говорити про успішність поліцейської реформи. Переломити систему непросто, тож шлях буде тернистим. Тим більше, зважаючи на умови, в яких проводяться ці перетворення (війна на сході, купа озброєння на руках громадян, спротив старої системи і т.д.). Тут легко скотитися або в тиранію, або в анархію. І потрібен розумний баланс, аби не допустити розгулу злочинності і водночас захистити права і свободи громадян.

Тому головним і першочерговим правилом нової поліції має бути служіння людям. Служити і захищати - на цьому, власне, я і акцентував увагу "винуватців" сьогоднішнього свята у своєму виступі. В житті має стати так, як проголошено у марші Національної поліції, що звучав сьогодні зі сцени - "поліція на варті закону, на варті людського життя". Якщо так буде, то і через десять, і через двадцять років поліція завжди відчуватиме повагу і підтримку - і людей, і влади.

Зі святом, моя поліція! Дякуємо за твій щоденний подвиг! Бажаємо здоров'я, витримки, оптимізму, впевненості у собі, любові та розуміння рідних і близьких! Ми в тебе віримо, не підведи!

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон