На Херсонщині відбувся 11-й мотофестиваль ‘‘Тачанка’‘

Байкери з Херсонської, Запорі­зької, Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької областей, а також Одесиі навіть окупованого Росією Сімферополя, на минулих ви­хідних зібралися у Каховці на мо­тофестивалі ''Тачанка''.

Анексія Криму і військова агресія РФ на сході України дещо змінили географію його учасників.

— Тепер із Криму до нас мало хто приїжджає. Та й ті ж сімферопольські байкери намагаються не світитися, що вони знаходяться тут. Вони підтримують Україну, але бояться що за фотографію на тлі української символіки їх переслідуватимуть на півострові. Окупаційна російська влада Криму за цим уважно слідкує. Також є байкери з Волновахи. Взагалі до нас традиційно багато приїжджало учасників з Донеччини, — говорить засновник фестивалю Олександр Зікранець.

У цілому учасників ''Тачанки-2017'' було трохи менше ніж торік. Самі байкери пояснювали це тим, що одночасно з Каховкою в Україні проходить щонайменше 4 мотофестивалі. ''Особисто я дуже хотів поїхати на зліт байкерів до Білгород-Дністровського на Одещині. Захід там запланований просто унікальний, у тамтешній фортеці на березі лиману. Туди поїхали багато моїх знайомих. Зрештою, через сімейні обставини я не зміг вирватися на цей фестиваль і залишився у Каховці'', — розповів байкер Євгеній.

— Торік на ''Тачанку'' всі намагалися потрапити, бо то був ювілейний, десятий фестиваль. Звісно, що деякі байкери намагаються обрати для себе щось краще і цікавіше. Але все одно наш байкер у Каховку приїхав. Значна частина тих, хто зібрався на ''Тачанці'', — традиційні учасники мотофестивалю, — розповів начальник відділу у справах молоді та спорту Каховської міськради Віктор Зубков.

Відзначили організатори ''Тачанки'' і рівень підготовки до фестивалю з боку комунальних служб та міської влади. ''Підтримка була з усіх боків. Так і має бути — адже цей фестиваль потрібен не лише нам, а й усьому місту'', — зазначив Олександр Зікранець.

— Цього року просто немає до чого прискіпатися. Не встигли ми провести засідання оргкомітету, як кому­нальне підприємство привезло на територію табору біотуалети, огорожу, сміттєві баки, прибрали територію. Навіть біля самого монумента ''Легендарна тачанка'' покосили траву, відкрили шлагбауми. Нікому ні про що не доводилося нагадувати. Це просто диво, — доповнив Віктор Зубков.

Крім самих байкерів, мотофестиваль зібрав велику кількість учасників з Каховки і навколишніх населених пунктів. Ажіотаж на виступах рок-гуртів і дискотеці на березі водосховища тільки підтвердили статус ''Тачанки'' як найбільшого open-air фестивалю міста.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон