Андрій Гордєєв: Завжди бути готовими до перемоги!

З такими словами і побажаннями голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв сьогодні, 2 серпня, звернувся до бійців 79-ої окремої аеромобільної бригади.

З нагоди Дня ВДВ голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв завітав до Миколаєва, щоб привітати 79-у окрему аеромобільну бригаду.

Очільник Херсонської області розповів, що 2014 року саме 79-а окрема аеромобільна бригада, яка дислокується у Миколаєві, взяла під оборону кордони Херсонщини з Кримом. На той час у бійців, крім автоматів, перемотаних ізоляційною стрічкою, нічого більше не було. Саме з того моменту Андрій Гордєєв та небайдужі херсонці розпочали свій волонтерський рух, забезпечивши 79-у бригаду провіантом, одягом, зброєю та інвентарем.

«У нас є історія відносин з цією бригадою. Тому ми не могли сьогодні оминути їхнє свято і не привітати бійців. Від усієї Херсонщини висловлюю подяку 79-ій бригаді. Бажаю всім нам миру та завжди бути готовими до перемоги. Якщо ми готові до всього, то у нас буде мир. У нас одна країна, одна держава, одна армія», - зазначив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Бійці 79-ої окремої аеромобільної бригади вручили Андрію Гордєєву подяку за людяність, безкорисливість, за чуйність і незламну віру у свій народ, а ще символ ВДВ – тільняшку.

Також на запрошення Миколаївської облдержадміністрації Андрій Гордєєв взяв участь в урочистостях з нагоди Дня ВДВ, які відбулися у самому центрі Миколаєва та оглянув експозицію військової техніки, що розташовувалася просто неба.

Заходи до Дня Високомобільних десантних військ ЗСУ сьогодні заплановані і на Херсонщині, у Каховці. Андрій Гордєєв візьме в них участь.

Нагадаємо, що День ВДВ офіційно затверджений в Україні Указом Президента у 1999 році.

На сьогоднішній день у ВДВ входять 25-а окрема Дніпропетровська повітряно-десантна бригада, 95-а окрема аеромобільна бригада, що дислокується у Житомирі, 79-а окрема аеромобільна бригада, що дислокується у Миколаєві, і 80-а окрема аеромобільна бригада, що дислокується у Львові, 81-я Донецька окрема аеромобільна бригада і 199-й навчальний центр.

Підрозділами забезпечення ВДВ є 135-й окремий батальйон управління, 102-й окремий склад зберігання повітряно-десантної техніки і майна.

Херсонська ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон