Пливуть Дніпром херсонські кавуни

Вперше протягом останніх чотирнадцяти років на Херсонщині спромоглися відновити транспортування кавунів до Києва водним транспортом.

З нового терміналу біля міста Гола Пристань відправилася баржа, якою чотири тутешні фермерські господарства відправили до столиці України близько трьохсот тонн щойно вирощеної солодкої ягоди. Там її продаватимуть через одну з мереж супермаркетів.

Прес-служба Херсонської облдержадміністрації навіть назвала цю подію «історичною», оскільки йдеться про стабільний канал постачання до мегаполісів не тільки баштанних культур, а й фруктів та овочів нового врожаю. Водою таке транспортування вийде на чверть дешевше, ніж розбитими дорогами.

Та й вантаж краще збережеться – за часів СРСР кавуни й дині закидали в баржі «навалом», а тепер їх везуть у картонних контейнерах. Тож втрати продукції також будуть менші. А із економією на логістиці роздрібні ціни на ті ж кавуни у великих містах в сезон знижуватимуться швидше.

"Голос України"

фото Тарас Бузак

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон