Олена Урсуленко: Такі рішення швидко не підписуються

Секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко повідомила, що її «дуже квапили» із підписанням рішення сесії з питання «Зміни до бюджету-2017» саме у частині розподілу 65 мільйонів гривень перевиконання бюджету.

...Але таке рішення швидко не підписується.

Тим більше, багато неточностей на мільйони, - заявила Олена Борисівна.

- По-перше, додаток 7 цього рішення відрізняється від того, який був наданий на розгляд депутатів у сесійній залі - було 12 млн. грн, стало - 16 млн. грн.

- По-друге, як можна виділяти 900 тисяч гривень на ремонт центрального входу стадіону «Кристал», коли по факту самого стадіону немає? Ні трибун, ні спортмайданчиків... Я не можу з цим погодитись.

Депутати, які не голосували за це рішення на останній сесії і на знак протесту залишили залу, пропонували альтернативний план розподілу 65 понадпланових мільйонів на користь кожного херсонця. Зауважте: згідно із бюджетними запитами, тобто за процедурою. Але директор департаменту фінансів не готовий до такого принципу розподілу коштів.

Чомусь приходить на думку те, що швидко приймати рішення з розподілу цих бюджетних коштів можуть лише ті, хто не відчуває відповідальності за те, що це – кошти громади, які херсонці заробили і сплатили у вигляді податків.

І перед городянами треба звітувати за них: просто, відкрито і прозоро. І в цьому патріотизм нині тих, хто вирішує долі людей, закладаючи основи майбутнього їх дітей.

Хочу додати, що до цього рішення «з голосу» були додані ще 64 «земельні» питання. Це - знову мільйони. Тим більше ж земля – це той ресурс, який повинен стати додатковим джерелом доходів для громади. А не депутатів та чиновників, - заявила Олена Урсуленко і продемонструвала відповідні документи.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон