Визначили півфіналістів дитячого фестивалю, який пройде на Херсонщині

Участь у XV Всеукраїнському благодійному дитячому фестивалі братимуть 53 юні конкурсанти.

На прослуховування учасників ювілейного фестивалю ''Чорноморські Ігри'' , що про­йде з 4 по 6 серпня у Скадов­ську, надійшло 368 заявок із різних куточків України.

Майбутніх півфіналістів оцінювало висококваліфіковане журі, до якого увійшли: композитор і музичний продюсер Руслан Квінта, продюсерка Олена Мозгова, викладачка вокалу Альона Савінова, генеральна продюсерка каналу М1 Натела Чхартішвілі-Зацаринна, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль, член ради директорів ''ТАВР медіа'', музикант, ведучий радіо Roks Сергій Кузін і генеральний продюсер ''ТАВР медіа'', генеральний директор ''Хіт Fm'' Віталій Дроздов. За їхнім рішенням були відібрані 53 учасники, які ви­ступатимуть на великій сцені фестивалю.

Під час відбіркових турів біль­шість учасників виконували пісні українською мовою. У другому турі ж були також представлені музичні твори англійською, татар­ською, італійською, французькою, болгар­ською і ро­сійською.

Член журі Альона Савінова вважає, що талант конкурсанта — найважливіше: ''Наполегливості може бути багато, а таланту мало. Це одразу помітно! Дуже важливо мати талант. Саме в ньому і є родзинка та інди­ві­дуаль­ність. Адже навіть дуже якісне ко­піювання чийогось виконання членів журі не вражає!''.

А ось для Сергія Кузіна теж є свої критерії оцінювання. ''Якщо виконання зачіпає за душу — це воно, але все одно головне — це голос і щоб конкурсант не фальшивив'', — коментує він.

На думку ж Олени Мозгової, фестиваль ''Чорноморські Ігри'' є дуже гарним стартом для майбутньої кар'єри. ''Адже це є професійний майданчик: сцена такого рівня, світло, екрани, телебачення, купа журналістів, спілкування з профе­сійними артистами, порівняння себе з іншими юними талантами. Це ще одна сходинка до Олімпу, про який вони так мріють'', — вважає вона.

Нагадаємо, що фінальна частина фестивалю ''Чорноморські Ігри'' пройде з 4 по 6 серпня в Скадовську. 4 серп­ня відбудеться півфінал, 5 серп­ня — фінал, а 6 серпня — змагання за гран-прі та гала-концерт.

Загалом юні конкурсанти змагатимуться у шести віко­вих групах: вокалістки 6—10, 11—13, 14—16 років, вокалісти 6—11, 12—16 років та групи 6—16 років. Також у рамках фестивалю планується проведення хорео­графічних майстер-класів, флеш-мобу, пляжних ігор, дискотеки, конкурсу малюнків та скульптур з піску і графіті.

Підтримають учасників фестивалю та покажуть свої шоу популярні українські виконавці, серед яких обов'язково будуть випускники ''Чорноморських Ігор''.

У заходах фестивалю планується задіяти понад 3 тисячі дітей. Очікує­ться, що події ''Чорноморських Ігор'' відвідають понад 50 тисяч глядачів.

Іван КІЧИЧ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон