Херсонський нардеп звернувся до Прем’єр-міністра України

Народний депутат України Олександр Співаковський просить Уряд розробити механізм зняття з митного контролю автівок, переданих волонтерами в АТО.

З початку АТО волонтерами та благодійними організаціями з країн ЄС було ввезено з та передано українським Збройним Силам сотні автомобілів. З огляду на терміновість та крайню потребу військовослужбовців у транспортних засобах, авто масово ввозилися без їх належного оформлення в якості гуманітарного вантажу (в режимі транзиту).

Транспортні засоби передавалися на баланс військових частин, їм було присвоєно військовий номер. За цей час чимало переданих волонтерами автівок було знищено. Наразі виникла потреба законодавчо врегулювати питання зняття знищеного транспорту з митного обліку (тобто, припинення митного режиму).

Відповідно до роз'яснень, які отримували волонтери від Львівської митниці ДФС України, відповідно до законодавства, єдиною можливістю зняття з обліку такого транспортного засобу залишається переведення в митний режим знищення або руйнування. Проте, зазначений пункт не застосовується до вже знищеного транспорту, який вже документально списаний з балансу ЗСУ.

Окреме питання стосується врегулювання проблеми зняття з митного контролю транспортних засобів, що передані на баланс Збройних Сил ще у 2014-2015 роках.

З цього приводу народний депутат України Олександр Співаковський звернувся з проханням до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана:

«Волонтери міста Херсона готові й надалі допомагати Збройним силам України, з належним оформленням транспортних засобів як гуманітарного вантажу через Міністерство соціальної політики України.

Проте питання врегулювання проблеми зняття з митного контролю фактично знищених під час бойових дій або переданих на баланс Збройним Силам України транспортних засобів залишається відкритим.

З огляду на зазначене, з метою належного врегулювання питання припинення митного режиму транзиту фактично знищених у зоні АТО та переданих на баланс Збройних Сил України транспортних засобів, які не були оформлені як гуманітарний вантаж, прошу Вас доручити відповідним посадовим особам розробити зміни до діючих нормативних актів розробити механізм зняття з митного контролю зазначеної категорії транспортних засобів»,йдеться у зверненні.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон