Важливе завдання на Херсонщині - допомога людям з інвалідністю

У сфері забезпечення зайнятості людей з інвалідністю існує ряд проблем, і Херсонська обласна служба зайнятості постійно впроваджує шляхи удосконалення своєї роботиаби задовольняти потреби та прагнення кожної людини з інвалідністю, яка звертається до нас за допомогою.

«Сприяння зайнятості людей з інвалідністю потребує розуміння процесу їх працевлаштування як особливо важливого аспекту інтеграції у суспільство. Показником якісно організованої роботи з такими безробітними є досягнення позитивних результатів у сфері їх зайнятості. Протягом січня – червня 2017 року працевлаштовано 135 безробітних з числа інвалідів»,- зазначив директор Херсонської обласної служби зайнятості Євгеній Єрашов.

Так, завдяки вдалій взаємодії спеціалістів центрів зайнятості та ПП «Органік систем» до даного роботодавця працевлаштовано 6 безробітних з інвалідністю з Голопристанського міськрайонного та Чаплинського районного центрів зайнятості.

Також активно сприяє працевлаштуванню осіб з інвалідністю приватно-орендне сільськогосподарське підприємство АФ "МИР". Так з початку 2017 року спеціалістами Іванівського та Новотроїцького районних центрів зайнятості були працевлаштовані 3 особи.

Спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості результативно спрацювали у напрямку підбору кадрів для ТОВ «ФПК «Корабел» та вирішили питання працевлаштування 3 осіб.

Вирішується позитивно і питання тимчасової зайнятості, так, протягом зазначеного періоду 39 безробітних з інвалідністю брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Роботи, що виконувались, мали суспільно корисну спрямованість, відповідали потребам територіальних громад, сприяли їх соціальному розвитку.

Підбір підходящої роботи для осіб з особливими потребами здійснюється згідно діючого законодавства відповідно до їх професійних навичок, знань, індивідуальної програми реабілітації та з урахуванням побажань щодо умов праці.

Для підвищення рівня конкурентоспроможності клієнти служби зайнятості з обмеженими фізичними можливостями отримують інформацію щодо мережі навчальних закладів області,. Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та мережі центрів професійної реабілітації інвалідів, що підпорядковані Міністерству соціальної політики України та здійснюють професійне навчання інвалідів за професіями відповідно до потреби ринку праці.

Станом на 01 липня поточного року безкоштовне професійне навчання за направленням служби зайнятості проходило 36 осіб з числа інвалідів, з них 28 осіб вже працевлаштовані.

Отже, служба зайнятості завжди намагається у позитивному напрямку вирішувати своє важливе завдання – допомагати соціально-вразливим категоріям громадян у подоланні перешкод, що виникають на їхньому шляху до працевлаштування, та в отриманні бажаної, достойної та посильної роботи.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон