У Херсоні обговорили проблеми неофіційних трудових відносин

Днями в приміщенні Херсонського міського центру зайнятості відбувся тематичний семінар з роботодавцями міста в рамках реалізації Проекту Міжнародної організації праці (далі - МОП) «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу» за участі представників Головного управління Держпраці та Головного управління державної фіскальної служби в Херсонській області.

Під час проведення семінару заступник начальника управління з питань праці Головного управління Держпраці у Херсонській області Леся Олішевко та начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ірина Кравець розповіли роботодавцям, що Херсонщина визначена пілотною областю в рамках реалізації Проекту МОП.

Доповіли про початок першого етапу здійснення пілотної компанії в області із подолання незадекларованої праці у неформальному секторі, що передбачає інформаційно-роз'яснювальну роботу та профілактичні заходи.

Заступник начальника Головного управління державної фіскальної служби Олексій Юсов проінформував роботодавців щодо легалізації найманої праці та детінізації доходів населення, акцентував увагу щодо діяльності суб'єктів господарювання, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця, ризиків та відповідальності працівників та роботодавців під час укладання договорів «аутстафінгу».

На семінарі були присутні 37 діючих та потенційних роботодавців міста Херсону. Під час проведення семінару роботодавці ставили питання щодо переваг декларування трудових відносин, вимог законодавства та відповідальність за його порушення. Наприкінці заходу учасники семінару отримали роздаткові матеріали.

Служба зайнятості, в рамках співпраці, і надалі братиме участь у проведенні інформаційно-роз'яснювальні роботи з роботодавцями, безробітними та шукачами роботи шляхом проведення спільних тематичних семінарів за участю представників Головних управлінь Держпраці та Фіскальної служби у Херсонській області.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон