Відпочивати на Херсонщину їдуть кримчани

Навіть... мешканці окупованого Криму поїхали відпочивати на Херсонщину в розпал курортного сезону.

Пройшовши перевірку на КПВВ Чонгар, дедалі більше автолюбителів одразу ж скеровують свої машини до Арабатської стрілки - хлюпатися в цілющому гарячому джерелі, купатися в Азовському морі, відвідувати тамтешній сафарі-парк і щойно відкрите містечко водних атракціонів.

"Кожного дня Арабатською стрілкою мотаються по п'ять-десять машин із російськими номерами - бачив їх особисто. Це і скромні легковики, і розкішні джипи. Жодної агресії до прибульців відпочивальники з материкової України чи місцеві жителі не виявляють - наш народ дуже терплячий", - запевнив "Голос України" голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

Звичайно, і атракціонів, і пляжів на півострові і до його анексії, і зараз не бракує. Але ціни там принаймні удвічі вищі, ніж на азовському узбережжі Херсонщині. Тому відпочивати тут кримчанам стало просто вигідніше. Відтак на Арабатці їх дедалі більше. Хоча особливої "погоди" для курортного бізнесу вони не роблять.

Це в роки занепаду місцевих оздоровниць, коли потік відпочивальників відтягував саме Крим, кожному гостеві з російським паспортом власники баз відпочинку й кафе готові були в ніжки вклонитися за те, що приїхав і грошей привіз. Тепер і на чорноморському, і на азовському узбережжі степової Таврії пляжі та оздоровниці переповнені.

Причому вистачає не тільки українців - їдуть цілі родини з Білорусі, Польщі, Ізраїлю, Норвегії, навіть Франції. Очікуються, що цьогоріч курорти краю відвідають близько 3,5 мільйона гостей.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон