Туристам у Скадовську загрожує лише кишковий розлад?

Принаймні, таке заявив голова Скадовської райдержадміністрації Віктор Турик, коментуючи журналістам одного з херсонських сайтів складну санітарно-епідеміологічну ситуацію, яка склалася цього літа у курортному Скадовську

За словами керівника місцевої виконавчої влади: «...мова йде про досить типовий для літнього періоду випадок незначного підвищення концентрації в морській воді таких бактерій, як авірулентний холероподібний вібріон.

Дана бактерія не є небезпечною для життя і найбільш вірогідним побічним ефектом від її попадання всередину організму стане кишковий розлад, — простіше кажучи, типове отруєння як після переїдання», - каже Турик.

Далі голова Скадовської РДА фактично визнає проблему з очисткою стічних каналізаційних вод, які потрапляють у море: «...у ході опрацювання питання робоча група виявила проблеми із очисними спорудами Скадовську, але вже здійснені заходи із їх усунення.

Перша проблема — незначні порушення процесу очистки. Друга — виявлення місцезнаходження імовірного прориву стічної труби".

Голова Скадовської адміністрації запевняє, що «ситуація стабільна, немає нічого критичного, це питання стоїть на контролі». Але при цьому «місцева адміністрація також спостерігає за ситуацією в міських і обласних лікарнях...».

Далі взагалі «шедевр», особливо якщо врахувати, що Віктор Турик є лікарем за фахом: «Зроблені повторні аналізи санхімічні і біологічні, причому за новими нормами [ДБН], адже санітарні правила часів СРСР не діють сьогодні. За правилами ДБН (мабуть, «новими» – ред.) рівень бактерій в межах норми, ситуація стабільна, немає нічого критичного».

Виходить, що за старими санітарними нормами проблема є, але ж вони вже не діють... А от по новим нормам (мабуть люди стали здоровіші) – все в порядку і «немає нічого критичного...».

Фото Вадим Мусійко

P.S. До уваги чиновника Турика: журналіст Яновський, який підняв на обговорення громадськості незручну для місцевої влади проблему очистки води у Скадовську, зовсім не зобов'язаний мати «наявність достатніх знань в мікробіології та вірусології», для цього він посилається на дані фахівців, які спеціально для цього вчилися.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон