У кого з херсонських депутатів «більше»…

Як ми вже повідомляли, депутати Херсонської міської ради вже двічі поспіль не спромоглися приступити до розгляду питання про розподіл бюджетних коштів.

Минулої п'ятниці кулуарами ради ширилися чутки, що у понеділок, 17 липня, відбудеться позачергова сесія. До кінця робочого дня її так і не було оголошено. Причина у тім, що у мерії не можуть назбирати навіть необхідну кількість голосів (1/3) для того, аби її навіть оголосити.

Сесія, яку готували на понеділок, орієнтовно переноситься на вівторок, але, як переконують окремі депутати, голосів поки не вистачає. Дається в ознаки літня пора і те, що частина депутатів, на яких міський голова має певний тиск, знаходяться у відпустках поза межами міста, а отже навіть теоретично вони не можуть поставити свій підпис під зверненням про скликання «позачергової». Що вже говорити про те, що голосів для результативного голосування «як треба» тим більше немає.

Теоретично сесія може відбутися як у вівторок, так і у будь-який інший день, як тільки знайдуться голоси. Але, мінімальної кількості голосів для результативного голосування, як стверджують обізнані люди, Володимирові Васильовичу раніше вересня знайти, скоріш за все, не вдасться.

Нагадаємо, що у порядку денному, який депутати так і не можуть затвердити, у т.ч. й розподіл «зайвих» грошей, які так чекають підприємства.

Нагадаю, що під час останньої спроби провести сесію директор КП «Міськводоканал», він же депутат ХМР Михайло Чемерис констатував: не буде грошей з понеділка почну відключати водопостачання у місті – грошей платити за електрику не має.

Інший депутат, який має відношення до іншого КП «Міськсвітло», обіцяв проблему на шляхах міста – і тут немає чим платити за ту ж саму електрику, внаслідок чого «Обленерго» (приватна компанія) обіцяє відключити споживача «Міськсвітло», а той, у свою чергу, залишить без освітлення міські вулиці, а перехрестя без світлофорів.

Ну, скажімо прямо, без освітлених вулиць ми вже звикли жити, без світлофорів якось обійдемося. А от без водопостачання, а тим більше водовідведення – не вижити.

Тож, на кого працюють депутати, коли не голосують, як вони заявляють «дерибан міського бюджету від мера»? Один з депутатів у цьому навіть побачив «руку Москви». Як стверджує народне прислів'я: «коли ввижається – треба хреститися». Є що один більш дієвий спосіб його точно знає лікар-психіатр.

Ангелом назвати Володимира Васильовича навряд чи хто візьметься (хоча знаю одну пані та одного пана, які це підтвердять на Біблії), та в даному випадку які запитання до нього? Бюджетні питання голосує не Миколаєнко, а депутати, тож саме до себе вони й повинні пред'являти претензії.

Замість того, аби язиками дурниці нести, краще б взялися працювати і запитали хоч раз у виборців, а чого хочуть вони?

Наші «хмарожителі» (місцевого розливу) вважають себе такими вже... «розумними», що диву даєшся, як вони ще по землі ходять.

Вирішуючи приватні питання, а це справа вкрай «правильна» і доцільна для власного збагачення, іноді непогано було б хоч щось робити для людей.

Загралися наші «політики» у іграшки: у кого «більше» і «товще»...

Ви про що подумали?.. А я про гаманець!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон