Херсонщину відвідав Начальник Генштабу ЗСУ

Вчора, 14 липня Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко перебував з робочим візитом на Херсонщині.

Головною метою Головнокомандувача було визначити перспективні місця для розміщення військових частин та бригад задля забезпечення їх оперативного реагування, а також чи є наявні фонди, які дозволять зменшити витрати для обладнання пунктів дислокації. Було запропоновано дві локації – в Олешківському районі та у Херсоні.

"Збройні сили України створені, набирають спроможності, але є проблемні питання, які стосуються інфраструктури, і їх потрібно вирішувати. Є такі військові частини, які уже третій рік не мають постійного місця дислокації. Тому ми приїхали, щоб подивитися перспективні місця для розміщення наших військових частин», - прокоментував начальник Генштабу Віктор Муженко.


Голова Хесонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв зазначив: «Проаналізувавши стан обороноздатності Херсонської області як прикордонної, Рада оборони Херсонської області та керівництво облдержадміністрації напрацювало ряд рішень і звернулось до Генштабу щодо розміщення у нас військових частин, зокрема бригади, над якою ми взяли шефство. І сьогодні НГШа пересвідчилося в правильності наших рішень».


У питаннях оборони ніякої політики, тому чітко усвідомлюючи це, очільник області Андрій Гордєєв та його команда всіляко допомагає Збройним силам України і сприяє їх стратегічно вигідному розміщенню на нашій території: «Ми вже третій рік доводимо усім навкруги, що на Херсонщині спокійно й безпечно, і саме такі візити, безсумнівно, підтверджують це!»


Розміщення військових частин на території Херсонської області посилить не лише її обороноздатність, а й дозволить збільшити відрахування податків до бюджетів міста й області, тому така співпраця влади і ЗСУ є взаємовигідною.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон