Нові можливості для економічного розвитку Херсонщини

Відкрилися сьогодні, 14 липня - з введенням у експлуатацію в місті Гола Пристань Херсонської області нового перевантажувального терміналу компанії "Нібулон".

«Побудова й робота даного перевантажувального терміналу надала Голопристанському району понад 0,5 млрд. грн. інвестицій та забезпечила близько 120 місцевих жителів новими робочими місцями, з гідною заробітною платою», - зазначив на відкритті терміналу голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.


Важливо, що аграрії Херсонщини виграють від скорочення плеча перевезень сільськогосподарської продукції та, не тільки заощаджуватимуть власні кошти, а й зменшать кількість необхідних для транспортування вирощеного зерна вантажівок – що збереже наші дороги.

Лише за 100 днів на будівельному майданчику в Голій Пристані було виконано колосальний обсяг робіт, в яких було задіяно 75 підрядних організацій та праця 1,5 тис. людей. Вартість будівництва термінала, розміщеного на ділянці більше 7,5 га, становить більше 0,5 млрд. гривень.

«Саме завдяки таким потужним інвесторам, як компанія «Нібулон», наша область може пишатися своїм розвитком та економічним зростанням. Херсонщина ще раз довела що це мирний стабільний та перспективний регіон. Перспективний саме для інвестицій. Завдяки Герою України, який повірив в свій час нам та розпочав будівництво, регіоном стали цікавитися інвестори з різних країн світу», - заявив Андрій Гордєєв.

Співпраця компанії «Нібулон» з Херсонською обласною державною адміністрацією налічує вже більше 5 років. На Херсонщині вже запроваджено декілька важливих для області та держави проектів, а саме відновлено річкові перевезення та побудовано перевантажувальний термінал - філія «Козацька» у Бериславському районі.

«Питання інвестиційного розвитку регіону було серйозно поставлене перед нами Президентом України Петром Порошенком. Тому така наша спільна робота показує, що ми крок за кроком розбудовуємо нашу державу, піклуючись про місцевих виробників і мешканців Херсонщини», - підсумував враження від сьогоднішньої події голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

За матеріалами Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон