Чи стрілятимуться у херсонській мерії?

Цікаво - чи будуть стрілятися Ільченко і Миколаєнко, відстоюючи власну честь і гідність...

Цікавий прецедент створив депутат Херсонської міської ради Дмитро Ільченко під час позачергової сесії, яка так і не відбулася минулої середи.

Після того, як депутати міськради так і не затвердили порядок денний (не голосувала у т.ч. і фракція «Батьківщини»), саме її член Дмитро Ільченко звернувся до мера Херсона Володимира Миколаєнко з пропозицією:

«Подайте заяву про відставку, дайте можливість місту жити далі. Складіть повноваження, підіть на вибори, вони будуть через 90 днів. І якщо херсонці знову вам повірять, я обіцяю голосувати за всі ваші бюджети».

На думку пана Дмитра – основний показник роботи мера, це довіра людей, і якщо люди йому довірять, то вже через 90 днів він знову буде мером, а так... А так, показник у пана Миколаєнко інший, чи не щотижня його підлеглих затримують на «гарячому», то хабарі, то «відкати»... «Суди відбуваються щомісяця», – заявив Ільченко.

Відповідь від Миколаєнко була дещо несподіваною, вона, навіть, здалося, спантеличила юнака. Мер заявив: «Тільки з Вами. Напишіть заяву на складання депутатських повноважень – я із задоволенням піду з Вами на вибори». Хоча тут не зовсім зрозуміло, кого мав на увазі Миколаєнко: одного пана Ільченка, чи всю фракцію «Батьківщини» одразу?

Отже, будемо вважати, що ми спіймали мера за язика. Всі чули, що він готовий йти на вибори, слово за Ільченко!

Цікаво, якими будуть дії Миколаєнко, якщо Ільченко насправді візьме та й напише заяву про складання з себе повноважень (або навіть вся фракція)?.. Здається Миколаєнко загнав себе таки обдуманими словами у глухий кут.

Пан Ільченко давно відомий своїми провокативними заявами та діями, але, здається, що на цей раз у нього в руках козирі, які Миколаєнко сам поклав йому в руки. Цю карту із «складанням повноважень» можна насправді розіграти.

Хто-хто, а Ільченко від цього точно не програє. Зрозуміло, що Миколаєнко у відставку не піде, але після цього його без озирання на моральні засади, можна називати людиною без честі, совісті та порядності.

За невиконання слова люди колись стрілялися, аби тільки захистити свою честь. А того, хто не виконував дане слово, тим самим ображаючи особу, - викликали на дуель.

Тож у Дмитра Ільченко є нагода стрілятися з Миколаєнко, якщо той не виконає дану публічно обіцянку – подати у відставку!

Сергій ОСОЛОДКІН

P.S. Здається мені, що у секунданти до Дмитра вишукається черга претендентів від будівлі ХМР на пр. Ушакова, 43, і аж до східних кордонів міста. Робимо ставки, панове...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон