Молодь на Херсонщині не хоче навчатись?

Більшість випускників шкіл Херсонщини не хочуть ставити студентами навіть за бюджетні кошти...

На нараді, яка відбулася вчора, 13 липня у Іванівській РДА, під час обговорення результатів програми «Людський капітал», було озвучено інформацію, яка говорить про жалюгідний стан справ у регіоні.

Так, начальник відділу освіти Людмила Шикуленко розповіла, що оформлено тільки 2 заявки від випускників шкіл на безкоштовне навчання у вишах...

Невже у районах області всі такі багаті? Невже ніхто не готовий отримувати вищу освіту задурно? А як же тоді всі розповіді про те, що люди у селах «погано» живуть?

Виявляється, що мешканці районів не хочуть брати на себе «кабальні» умови. Головна умова участі у програмі – після завершення навчання повернутися у район, і працювати там у продовж відповідного періоду часу.

Нагадаю, що в області цього року діє програма «Людський капітал», за умовами якої випускникам шкіл пропонується здобути вищу освіту за рахунок бюджетних коштів.

От вам і показник «довіри» і «покращення вже сьогодні», який селяни висловлюють владі, про що так гаряче говорять у владних кабінетах області та держави.

Статиста річ неспростовна...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон