Владислав Мангер: Моє завдання, як голови обласної ради, захистити права херсонців

Тому голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер з першого дня зайнявся вирішенням проблем глухонімих херсонців, що звернулися до нього за захистомі запросив до себе київських керівників Українського товариства глухих (УТОГ).

Зустріч відбулася за участю першого заступника голови організації Тетяни Кривко, заступника голови УТОГ з економічних питань Віктора Шевчука та директора херсонської фабрики УТОГ Алли Капустнікової. Під час бесіди сторони висловили своє бачення вирішення ситуації, що склалася.

Нагадаємо, активна група співробітників фабрики звернулася до Владислава Мангер за захистом. За їхніми словами, умови роботи на підприємстві людей не влаштовують, у більшості зарплата не відповідає навіть мінімальній по Україні, а також існує конфлікт в гуртожитку, що належить УТОГ, де проживають працівники фабрики.

«У жодному випадку я не планував втручатися в справи УТОГ. Моє завдання, як голови обласної ради, захистити права херсонців. Якщо існує проблема, давайте її усувати», – пояснив Владислав Мангер.

Детально розібравшись в ситуації, вислухавши всі аргументи, керівник облради окреслив план по виходу з кризи:

По-перше, керівництво УТОГ і безпосередньо фабрики переглянуть рівень заробітної плати. Оплату за працю підвищать.

По-друге, договори на замовлення продукції, яку шитимуть на фабриці, повинні бути оформлені належним чином. Крім того, Мангер запропонував директору підприємства свою допомогу в питанні пошуку замовників.

«Найгірше, що ми можемо зробити в цій ситуації, – це почати доводити один одному, хто правий, а хто винен. Можливо, у мене є своє бачення, як треба будувати робочі відносини на фабриці, але я не буду нічого нав'язувати.

Якщо у вас є необхідність в замовленнях, я постараюся допомогти. Але вимога моя зберігається: все має бути прозоро і в рамках закону. Співробітники фабрики повинні бути забезпечені роботою – це головне», – підкреслив голова обласної ради.

І третім кроком, який зроблять керівники УТОГ щодо усунення конфлікту, буде відкритість по відношенню до колективу.

«Людям слід пояснювати, що відбувається на фабриці і чому. Вони повинні розуміти, чому ви приймаєте ті чи інші рішення. Інакше ви не зможете налагодити з ними контакт. Проведіть збори, донесіть до людей результати нашої зустрічі, заспокойте їх.

Фабрика працюватиме стабільно, умови зайнятості зміняться на краще – це все, чого вони хотіли: дотримуйтесь їхніх прав», пояснив свою позицію Владислав Мангер.

P.S. Крім того, після зустрічі з керівниками УТОГ, голова облради запросив до себе ініціативну групу співробітників фабрики і особисто озвучив їм кроки, які будуть зроблені для стабільної роботи їх підприємства. Також він попросив донести цю інформацію до колективу і провести збори на підприємстві.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон