Яка така Каховка?

Багато хто досі не підозрює, що Каховка і Нова Каховка — два абсолютно різних міста на Херсонщині.

До великого конфузу ледь не призвів намір помічників одного з народних депутатів України організувати безоплатну прогулянку Каховським водосховищем судном на підводних крилах для жителів Каховки.

Вже розмістивши оголошення про початок прогулянки з місцевого причалу, організатори вирішили ще раз усе уточнити з власниками «Ракети», і виявилося, що для цих херсонців є несподіванкою, що мова йде про Каховку.

«Вони були твердо переконані, що ми спілкуємося про Нову Каховку, хоча назву цього міста ми жодного разу не згадували. Більше того, ми звертали увагу на те, що судну доведеться проходити через шлюз, аби потрапити до Каховки.

І було б дуже прикро, якби в призначений час каховчани чекали на «Ракету» на місцевому причалі, а «Ракета» чекала б на них на причалі у зовсім іншому місті. Через неочікувану плутанину нам, зрештою, довелося навіть перенести прогулянку на інший день», — розповіли представники народного депутата.

Подібні ситуації частенько виникають і на автовокзалах. На початку червня одесит Андрій Сисоєнко намагався придбати квиток на автобус до Каховки, однак касир йому чомусь вибила квиток до Нової Каховки. «Дівчино, я слово «Нова» вам не казав! Мені потрібно доїхати до міста Каховка!» — заперечив я їй. «Так би й сказали, що вам треба «до Старой Каховки», — відповіла вона і з обуренням передрукувала квиток», — розповів він.

Цей випадок жваво обговорювали в соцмережах. Виявилося, що в подібні ситуації потрапляло чимало каховчан. Приміром, водії деяких автобусів у Херсоні не бачать жодної різниці між цим містом і Новою Каховкою.

Нерідко плутають їх і херсонські журналісти. Також багато людей помилково називають Каховку районним центром, хоча вона як місто обласного підпорядкування і Каховський район уже понад 40 років є різними адміністративно-територіальними одиницями — як Чаплинка і Каланчак.

Що ж стосується плутанини з назвами, то поки жителі інших регіонів не підтягнуть свої знання в географії, каховчанам доведеться по кілька разів повторювати і уточнювати назву свого міста. Аби касир автовокзалу в якійсь Одесі чи Миколаєві не пробила їм квиток на автобус до зовсім іншого населеного пункту.

Олександр ПІТОЄВ
«Новий день»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон