Проблеми херсонського сміттєзвалища

Обговорювали сьогодні, 12 липня у Херсонській облдержадміністрації в ході круглого столу на тему «Проблема херсонського сміттєзвалища. Причини, прогнози, шляхи розв'язання».

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, разом зі своїми заступниками, керівниками департаментів та головою обласної ради Владиславом Мангером обговорили ситуацію, що склалася навколо діяльності херсонського сміттєзвалища, відкриті кримінальні впровадження, порушення норм екологічного та природоохоронного законодавства.

«Дякую всім, хто прийшов, за вашу небайдужість до цієї проблеми. Львівська ситуація щодо утилізації сміття поширилася на всю країну, і ми не маємо допустити цього на Херсонщині. Варто об'єднатись, створити фонд, який буде фінансувати утилізацію та переробку сміття.

Інвестор побудує сміттєпереробний завод лише тоді, коли влада надасть йому гарантії. Переконаний, проблему з утилізації сміття в регіоні необхідно вирішувати саме зараз, щоб не допустити розвитку подій за львівським сценарієм», - заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Очільник Херсонської обласної ради запропонував консолідувати зусилля обласної та міської влади та не гаяти часу для вирішення сміттєвого питання – ліквідувати або рекультивувати сміттєзвалище мали ще учора:

«...Що минула влада, що сьогоднішня пальцем об палець не вдарила, щоб вирішити цю проблему. Місто стає смітєзвалищем", – прокоментував ситуацію голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

P.S. Слід зазначити, що круглий стіл щодо проблем херсонського сміттєзвалища відбувався без участі міського голови Херсона , який на засідання так і не з'явився...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон