Тест на відповідальність для Херсонської міськради

Надпланові надходження до місцевих бюджетів громад стали для них серйозним тестом на відповідальність для депутатського корпусу Херсонської міської ради,- вважає народний депутат України Олександр Співаковський.

«Суттєві понадпланові надходження, що отримали зараз місцеві бюджети, є результатом політики децентралізації, яку проводить українська влада.

Та чи покращиться від цих додаткових коштів життя громади в цілому та окремих людей, що проживають на цих територіях? Це залежатиме вже не від Києва, а виключно від місцевих депутатів», – наголосив парламентар.

«Профіцити бюджетів стали не лише серйозним фінансовим ресурсом розвитку територій, а й серйозним тестом на ступінь відповідальності тих, кого обрали люди. Аби українські міста і містечка розвивалися, аби молодь залишалась після закінчення школи на батьківщині, рішення місцевих органів самоуправління мають бути виваженими, збалансованими і направленими, в першу чергу, на захист інтересів громадян. Знайти цей баланс дуже непросто. Знаю це і як заступник Голови Комітету ВРУ з питань науки та освіти, і як мажоритарник», – додав народний депутат.

«В межах своїх повноважень намагаюся робити все від мене залежне для проведення реформ в українській освіті, для вирішення проблем свого округу і розвитку Херсона. На початку чергової сесії Херсонської міської ради, під час якої будуть розподілені 65 млн. гривень профіциту, звернувся до своїх херсонських колег з проханням не забувати про свою відповідальність перед херсонцями.

Сподіваюся, що кошти у розмірі 65 млн. гривень, які завдяки децентралізації додатково отримала херсонська громада, будуть збалансовано і прозоро розподілені на користь громади», – резюмував Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон