Владислав Мангер: Ми не покинемо вас!

В цьому голова обласної ради Владислав Мангер запевнив сьогодні, 6 липня представників Херсонської обласної організації Українського товариства глухих (УТОГ), які звернулися до депутатів зі своїми проблемами.

Люди з обмеженими можливостями були у повному відчаї. Ще на початку зустрічі вони призналися, що багато хто з них є неграмотними або малограмотними. Цим незнанням скористалися... І слабочуючі, як не дивно це звучить у ХХІ столітті, потрапили у справжнє рабство. Тому й довіри вже не мають ні до кого.

«Скажу відразу: ви прийшли за адресою. Ми не покинемо вас, і сьогодні ж виконавчий апарат обласної ради розпочне працювати над вирішенням усіх ваших питань», – запевнив Владислав Мангер і додав, що розуміє стан цих людей, як, мабуть, ніхто інший, адже в голови обласної ради також є рідні з вадами слуху.

Цей факт став для присутніх справжнім поштовхом на відвертість. Тож люди щиро поділилися з чиновниками своїми проблемами. По-перше, на швейній фабриці, де працюють глухонімі, дуже низька заробітна плата. Вона не сягає навіть офіційної мінімальної.

Крім того, з цієї мізерної платні керівництво ще і відраховує за проживання у гуртожитку. Керівниця фабрики змушує швачок писати заяви на відпустку за власний рахунок, влаштовує ревізії у гуртожитку, де проживають працівники, та буквально тероризує колектив.

При цьому керівництво Херсонської обласної організації Українського товариства глухих залишається осторонь вказаних проблем.

Як виявилось, люди з обмеженими можливостями, які входять до Херсонської обласної організації УТОГ, жодного разу не брали участі у зборах, і тим більш у виборах голови організації, який повністю ігнорує проблеми глухонімих та уникає з ними зустрічі.

«Ваш керівник порушує трудове законодавство. Це – кримінальна відповідальність, – наголосив присутній на зустрічі народний депутат України Юрій Одарченко, – Я особисто відвідаю вашу фабрику та поспілкуюся з керівником. А також звернуся до правоохоронних органів з відповідною заявою».


Голова обласної ради Владислав Мангер попрохав присутніх викласти все сказане на папері та надати звернення Херсонській обласній раді та окремо народному депутату Юрію Одарченку.

"Це потрібно для того, щоб ми зробили все правильно з юридичної сторони, а у вас були справжні гарантії того, що питання вирішується і, запевняю вас, буде вирішено на вашу користь!», – резюмував Владислав Мангер.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон