У Херсоні буде «Лавочка біля під'їзду»

Наша команда розпочинає новий соціальний проект для херсонців під умовною назвою «Лавочка біля під'їзду», - повідомив народний депутат України Олександр Співаковський. Від сьогодні будемо методично, щомісяця, встановлювати по 5-6 лавочок біля під'їздів багатоквартирних будинків.

Мета? Перш за все, звичайно ж, створити трохи комфорту для мешканців — аби людям було де перепочити, посидіти на свіжому повітрі тощо. Проте, починаючи цю акцію, маємо ще й, так би мовити, дальній приціл. І це зовсім не вибори.

Просто останнім часом звернув увагу на те, що прийняти якісь важливі рішення нам доволі часто заважають наші роз'єднаність та небажання почути і зрозуміти один одного. І я не лише про політику, а про звичайні, повсякденні речі. Без обопільної згоди, погодьтеся, важко визначитись навіть стосовно кольору шпалер у вітальні. Не кажучи вже про вирішення глобальних питань життєдіяльності країни, міста, села...

Вмінню знаходити компроміси зараз вчаться і в новостворених об'єднаннях співвласників багатоквартирних будинків. Відчуття єдності, довіра і відкритість тепер є, напевне, визначальними для їхнього майбутнього речами. Довіра починається з розуміння - щоб зрозуміти людину, потрібно з нею поспілкуватися. А яке спілкування, якщо з сусідами по під'їзду ми навіть не вітаємося?

Колись, коли люди ще відчували потребу у спілкуванні, майданчиками для обміну новинами, думками, рецептами були лавочки біля під'їзду. Зараз, мабуть, прийшов час повернути їм цю комунікативну роль.

Дуже хочеться, щоб у людей, які сміливо взяли на себе функції по утриманню власних багатоквартирних будинків і створили ОСББ, все вийшло. І нехай нові лавочки біля під'їзду стануть місцем зародження дружньої спільноти ОСББ, маленьким кроком до їхнього успіху. Любіть і бережіть свій дім!

Хочу подякувати за підтримку ідеї та гарну фізичну форму депутата Суворовської районної ради Івана Глухова, мого помічника Олексія Саковніча та небайдужих мешканців будинку, які сьогодні встановили першу лавочку — у багатоквартирному будинку по пр.Кутузова, 4.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон