У Херсоні вітали почесних донорів

У Херсонській спеціалізованій школі з поглибленим вивченням української мови №52 відбувся захід для учнів,який покликаний виховати у наступного покоління повагу до людей, що жертвують свою кров заради життя інших.

У залі – почесні донори, представники Товариства Червоного Хреста й закладів охорони здоров'я Херсона, депутати обласної, міської та районної ради.

«Медичні технології і обладнання стають все більш досконалими і високоточними, але наука не може створити одного – замінника препаратів крові. І лише людина може поділитись своєю кров'ю і допомогти іншій.

Я хочу подякувати всім донорам за те, що ви рятуєте життя. Це не просто слова, оскільки людське життя безцінне, і кров, яку ви даруєте, також безцінна», - підкреслила у своєму виступі секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

«Мені дуже приємно бути меценатом на цьому заході. Адже ми вітаємо людей, яких можна назвати янголами-охоронцями. Вони віддають максимально від себе, нічого не вимагаючи навзаєм», - сказав депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков.

Почесних донорів й тих, хто регулярно здає кров, знають і цінують у спеціалізованому закладі – Центрі служби крові Херсонської обласної ради.

«Ми вшановуємо своїх друзів, які частку своєї крові віддають, аби допомогти хворим людям. Всесвітній день донора – це наше спільне свято тих, хто проявляє жертовність, і нас, медпрацівників, котрі завдяки донорській крові можуть забезпечити препаратами тяжкохворих», - прокоментувала в. о. головного лікаря Центру служби крові Ганна Лагутіна.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон