Співаковський: Наше майбутнє твориться тут і зараз. Про це не варто забувати ніколи

А особливо - коли одного недільного ранку тобі телефонує директор Херсонського гідрометтехнікуму і зі сльозами на очах повідомляє, що "всьо пропало"...

З'ясувалося, що гуманітарний вантаж із сучасним гідрометеорологічним обладнанням, яке американська компанія Campbell Scientific подарувала цьому навчальному закладу, застряг на митниці, і обладнання можуть повернути назад відправнику, бо всі терміни для розмитнення вже спливли.

Діяти тоді потрібно було терміново, тому довелося навіть підключати урядовців. І я дуже вдячний за розуміння ситуації Міністру соціальної політики Андрію Реві, який миттєво відреагував і допоміг технікуму.


Це було ще на початку березня цього року. А от сьогодні у Херсонському гідрометтехнікуму нарешті відбувся урочистий запуск цієї сучасної гідрометеорологічної станції. До речі, вона поки що єдина така в Україні!

І я насправді гордий з того, що тоді нам усім разом вдалося здолати всі бюрократичні перепони, і гарний навчальний заклад таки отримав сучасне обладнання для навчання. Знаєте, варто сьогодні було побачити, як сяють очі студентів, щоб зрозуміти, яку сильну мотивацію для навчання отримали ці дівчатка та хлопці.


На такому обладнанні вони, здається, ладні навчатися і по вихідних, і навіть на канікулах. Ця молодь вже отримає сучасну і якісну освіту. Причому тут, в Україні.

Сподіваюся, що в подальшому це надихне молодих людей на відкриття стартапів, які успішно розбудовуватимуть нашу країну. Тому це не просто навчальне обладнання, це - надважлива інвестиція у формування нашого людського капіталу.


Наше майбутнє дійсно формується тут і зараз, - впевнений народний депутат України Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон