Херсонцям про те, хто отримує найбільші премії?

Виявляється, що найбільшими «споживачами» преміального фонду минулого року були ті, хто повинен по своїй суті боротися з корупцією і злочинністю – силовики.

Більш за інших грошей «за успішну» роботу отримували прокурори. Максимальну кількість «преміальних» в сумі 204 тисячі гривень отримав голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Генеральний прокурор Юрій Луценко був більш скромним, але без премії не залишився: на початку року він отримав 16 тис грн., а по завершенні ще 39 тис. грн. Премія «головного» військового прокурора Матіоса складала від 9 тис. до 42 тис. грн.

За що дають так багато? Не років ув'язнення, а фінансової винагороди? Як заявив сам Холодницький це було зроблено для того, аби «подолати» «зрівнялівку» в ГПУ:

«Через неузгодженість в законодавстві вийшло так, що керівник Антикорупційної прокуратури і рядовий прокурор мають однакові оклади ... А відповідальність різна». Мабуть для того, аби дати зрозуміти, хто тут головний «борець» з корупцією Холодницький вирішив у такий спосіб підвищити свій статус.

Збільшити премію дозволив і той факт, що САП була минулого року не укомплектована, а отже мала «економію» по виплаті заробітної плати, за що керівнику так само нараховується додаткова «премія» у формі «13-ої зарплати за рахунок виділених на відомство грошей».

Пан Холодницький заявив, що у цьому році премії вже не будуть такими високими через те, що штат укомплектували і зарплатний фонд розподіляється порівну.

Нагадаю, що САП є підрозділом ГПУ і її завдання боротися з корупцією у органах влади.

Хтось пам'ятає скільки вироків судів по корупціонерах вже набули законної сили? А яку суму грошей повернули в бюджет?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон