У Херсоні «Кожна дитина – особистість»

Люди з синдромом Дауна, або, як їх іще називають, «сонячні люди», вже давно є повноцінними членами цивілізованого суспільства. Але в Україні наразі процес соціальної адаптації дітей та дорослих людей із синдромом Дауна триває.

Народження дитини із синдромом Дауна, як стверджують медики, не залежить від способу життя батьків, звичок і стану здоров'я: генетичний збій може відбутись у будь-якій родині, в незалежності від географічних зон чи культури.

За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожне 700-те немовля в світі народжується із синдромом Дауна.

Проте медицина не ставить на меті постійне лікування «сонячних» дітей – скоріше, їхню соціальну адаптацію. І саме соціальна адаптація є результатом кропіткої праці не лише психологів і викладачів, а в першу чергу, батьків.

У середу, 31 травня 2017 року, о 14.00 у Херсоні відбудеться прес-конференція в рамках проекту «Інформаційно-просвітницький тур «Кожна дитина – особистість»

Під час прес-конференції Ви дізнаєтесь про перші результати проекту «Інформаційно-просвітницький тур «Кожна дитина – особистість», який реалізує ГО «Сонячні діти Херсонщини», а також дізнаєтесь про успіхи фотовиставки «46+: Я – людина! Я – не синдром Дауна!», яка встигла побувати не тільки в Херсоні, але й у Вінниці. Ірина Ханікова – керівник проекту – разом із іншими учасниками розкажуть, яких показників досягли в процесі реалізації проекту, а також поділяться власним досвідом адаптації «сонячних» діток в українському суспільстві.

Запрошуємо усіх небайдужих послухати і отримати корисну інформацію, а також зазирнути у світ мистецтва: синдром Дауна очима фотохудожника.

Запитання стосовно проведення прес-конференції:
Євгенія Вірлич
e.virlich@gmail.com
050-594-30-65
097-314-38-70

P.S. Прес-конференція відбувається в рамках проекту «Інформаційно-просвітницький тур «Кожна дитина особистість», що реалізується ГО «Сонячні діти Херсонщини» в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», який адмініструється БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» і ГО «Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Європейського Союзу".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон