Херсонцям про "складнощі" безвізу

Є обґрунтовані побоювання, що безвіз збільшить кількість тих, кому будуть відмовляти у перетині кордону

Саме вступ у дію безвізового режиму може стати причиною того, що наприклад Польські прикордонники можуть збільшити кількість тих, хто не перетне Україно-Польській кордон.

Прикордонна служба Польщі не приховує, що саме через те, що буде введено безвізовий режим і навантаження на прикордонників суттєво зросте, кількість тих, кому буде відмовлено може значно зрости.

У відомстві заявили: «В результаті введення безвізового режиму тягар перевірки мети в'їзду лягатиме на плечі виключно прикордонників, які будуть виконувати завдання в процесі прикордонного контролю.

А перевірка мети в'їзду на територію Польщі є одним з найважливіших елементів прикордонного контролю з точки зору безпеки країни.

Ми припускаємо, що в результаті скасування візового режиму на кордоні з'явиться більше туристів, які в нинішніх умовах не отримали б візи, отже, збільшиться кількість відмов у в'їзді на територію Польщі».

При цьому Польські прикордонники очікують, що як тільки «безвіз» вступить у дію, а це станеться 11 червня 2017 року, то загальна кількість тих, хто захоче потрапити до Польщі може збільшитися на 10%.

Лише за минулий рік Польський кордон не перетнули 22 864 Українців.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон