Мангер: Здорове населення Херсонщини – головний пріоритет облради

З грудня минулого 2016 року в обласних лікарнях Херсонщини проводиться безкоштовна медична діагностика.

Вже два тижні в двох районах області (Верхньорогачицькому та Іванівському) впроваджується пілотний проект, у рамках якого усіх бажаючих безкоштовно обстежують на наявність онкологічної патології, аби вчасно виявити та на ранніх стадіях побороти цю страшну хворобу.

Продовжується робота над покращенням матеріально-технічної бази обласних лікарень. Нагадаємо, рішенням сесії для обласного кардіологічного диспансеру виділено кошти на придбання кардіостимуляторів.

«Так, кошти, виділені з обласного бюджету на ці напрямки, може, і не такі великі, але вони дають реальний результат – здорові люди та міцна молодь Херсонщини», - відзначив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер під час спільної наради з Департаментом охорони здоров'я та головними лікарями медичних установ області.

Але, як показала практика, є і певні проблеми. Нажаль, кошти, виділені з обласного бюджету на безкоштовну медичну діагностику, не реалізовуються в повній мірі.

З метою з'ясування ситуації, голова облради Владислав Мангер разом з директором Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Віктором Короленком, депутатом обласної ради Миколою Ставицьким та начальником управління розвитку об'єктів спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату облради Артуром Овсепяном зустрілися з головними лікарями.

А причина зовсім банальна – тендерна процедура займає довгий час, тому Віктор Короленко запропонував лікарям заздалегідь готувати необхідні тендерні документи та подавати відповідні заявки.

Зі своєї сторони голова облради закликав лікарів бути активними та вносити власні пропозиції: «Ми розробили алгоритм і хочемо, щоб він працював. Якщо є проблеми, то необхідно працювати над їх усуненням. Ви працюєте у медичній сфері і вам, як нікому іншому, видніше, як все правильно зробити», - заявив Владислав МАНГЕР

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон