Олена Урсуленко: Депутат - це робота на громаду Херсона

На цьому, під час робочого виїзду до навчально-виховного комплексу №56 у Херсоні, наголосила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко

Під час огляду школи виникло питання про необхідність проведення робіт у цьому навчальному закладі. Але таких шкіл і садочків, що потребують ремонтів, у Херсоні цілий список...

Щоб вирішити найбільш болючі питання життєдіяльності навчальних закладів Херсона потрібно 46 мільйонів гривень - секретар Херсонської міської ради отримала бюджетний запит від управління освіти саме на цю суму.

Олена Урсуленко запропонувала начальнику управління Юрію Ніконову підготувати цей бюджетний запит для більш предметної розмови і винести його на розгляд сесії. Адже депутати поступово вивчають ситуацію на місцях. Впродовж двох тижнів виїжджали до навчальних закладів, спілкувались з адміністрацією.

Нещодавно група депутатів та представники управління освіти відвідали навчально-виховний комплекс №56, до якого входить дошкільний заклад і гімназія. Найбільший у мікрорайоні Таврійському навчальний комплекс має високий рейтинг серед шкіл міста.

Багато років шкільне приміщення потребує капітального ремонту покрівлі. У вівторок «бюджетна» комісія (голова Андрій Дмитрієв - на фото справа) одноголосно прийняла рішення про виділення закладу близько 3 мільйонів гривень.

«За літні місяці всі роботи з ремонту покрівлі у 56-ому НВК повинні бути завершені. Діти, а їх у цьому закладі 1240, не повинні відчувати якісь незручності, а мають вчитись у комфортних умовах.

Хочу подякувати депутатам міськради за оперативність і небайдужість до проблем школи.

Депутат – це громадська робота, так от - більшість депутатського корпусу 7-го скликання практично щодня займаються вирішенням проблем громади», - зазначила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

У бюджеті цього року на освітні заклади передбачено 7 мільйонів гривень. Для порівняння – торік сума становила 50 млн. На ремонт даху лише однієї школи потрібна майже половина передбаченої суми.

А всього, щоб вирішити першочергові проблеми, - 46 млн. грн. І ці кошти треба знайти, бо виконати ремонтні роботи треба під час літніх канікул, щоб новий навчальний рік не зустрічати зі старими проблемами.

Тетяна САФОНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон