У лісі на Херсонщині ходила Мавка

Жителі та гості обласного центру вчора, 26 травня, біля 21.00 побачили красиву Мавку, яка ходила лісом біля Олешок...

А разом з Мавкою ще й Лісовика, Русалок та інших таємничих лісових жителів, яких в своїй п'єсі змалювала Леся Українка. Адже вчора вони дійсно блукали на базі зеленого туризму «Чумацька криниця», де в рамках фестивалю «Мельпомена «Таврії» відбувся прем'єрний показ вистави «Лісова пісня».

Виставу поставив режисер Сергій Павлюк разом з акторами Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

За його ловами «Лісова пісня» буде гратись на базі зеленого туризму в літній період, тому усім, хто бажає її переглянути треба слідкувати за афішами театру.

«Сьогодні у нас певний ювілей, тому що п'ятий рік, як граються вистави на «Чумацькій криниці». Починали ми з білоруської вистави за Чеховим «Чайка». Минулого року, хто пам'ятає, з луганським театром ставили зо О. Олесем «Ніч на полонині».

Це було теж дуже цікаво та гарно. Ми давно виносили ідею, щоб ця вистава була зіграна саме тут. Тому що треба, щоб з акторами грала сама природа.

Думаю, що це вдалося. «Лісова пісня» народилась, її почують, думаю, до нас будуть їздити, як на унікальну виставу гості навіть з інших регіонів, щоб переглянути її саме в лісі», - говорить директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Олександр Книга.

Слід зазначити, що дійсно перегляд вистави, дія якої відбувається в лісі, саме на свіжому повітрі, попід зоряним небом, біля водойм, звідки про себе нагадують жаби, серед дерев, де співають птахи, створює таке відчуття, наче ти сам стаєш учасником лісового дійства, про яке і писала Леся Українка.

Неймовірно красиво поставлена вистава, чудова гра акторів, все це дарує незабутнє враження після перегляду «Лісової пісні» саме в мальовничому лісі.

Тетяна ГОЛУНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон