На Херсонщині чорнобильців залишили без пільг?

На недостатню увагу постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС ім. Леніна скаржаться депутати Бериславської райради.

Один із них, генеральний директор агрофірми ''Прогрес'' Олексій Іванов, приміром, обурюється з приводу відсутності для них пільг на автобусні перевезення.

''Їх же не так багато у нас проживає. Невже так важко підтримати цих людей?'' — запитує він.

У свою чергу начальник управління економічного розвитку та інфраструктури Бери­славської райдержадміністрації Ірина Стешенко стверджує, що про чорнобильців не забувають.

— На обліку в районі перебувають 253 особи, котрі по­страждали від аварії на ЧАЕС. З них 63 — ліквідатори, 52 — по­терпілі діти, — говорить вона. — У 2016 році кожен ліквідатор отримав щорічну допомогу на оздоровлення. З обласного та районного бюджетів виділялися кошти на безоплатні медикаменти для чорнобильців за пільговими рецептами.

Три особи отримали послуги з зубопротезування. Також вони мають 50% знижку у сплаті тарифів за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання. На це з бюджету було витрачено 163 тис. грн. Крім того, торік 8 осіб пройшли са­нітарно-курортне лікування, що становить 100% від потреби.

Що ж стосується пільги на проїзд у автобусах, то за діючим законодавством забезпечувати їх повинні органи місцевого самоврядування з бюджетів своїх громад. Проте в Бериславському районі коштів на це справді не передбачили.

Олександр ПІТОЄВ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон