Співаковський про меседж до прийняття базового закону "Про освіту"

Верховна Рада прийняла закон про навчання дітей з особливими потребами. Законопроект передбачає закріплення права на освіту осіб з особливими освітніми потребамиі надання їм можливості отримувати освіту в усіх навчальних закладах.

Верховна Рада прийняла закон №6437 Про внесення змін до закону України "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг. За основу і в цілому за закон проголосували 297 народних депутатів.

Ініціаторкою законопроекту є дружина президента Марина Порошенко. Саме президент подав цей проект у Раду два тижні тому.

Законопроект передбачає закріплення права на освіту осіб з особливими освітніми потребами і надання їм можливості отримувати освіту в усіх навчальних закладах, у тому числі безоплатно в державних і комунальних навчальних закладах, незалежно від "встановлення інвалідності". Він запроваджує та регулює дистанційну та індивідуальну форми навчання.

Закон також визначає поняття "особа з особливими освітніми потребами", "інклюзивне навчання".

Крім того, він регулює можливість особам з особливими освітніми потребами отримати психолого-педагогічну та корекційно-розвиткову допомогу, створити для таких осіб інклюзивні та спеціальні групи (класи) у загальноосвітніх навчальних закладах.

Голова комітету з питань освіти Олександр Співаковський повідомив, що цей документ був одноголосно схвалений на засіданні комітету: "Цей законопроект дає меседж до прийняття базового закону "Про освіту" в цілому. Я сподіваюсь ми його будемо розглядати 11 липня у цьому залі", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше Рада підтримала закон про держфінансування освіти для дітей, що проживають у зоні АТО.

За матеріалами Українська правда

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон