Херсонщина: якісна діагностика вдома

На Херсонщині стартувала програма обласної ради "Наближення якісної діагностики до населення області".

В рамках виїзної роботи у районах фахівці Херсонського обласного онкологічного диспансеру, за допомогою працівників Верхньорогачицької Центральної районної лікарні, проводили огляд та консультації населення. Програма виїзної онкологічної допомоги, крім оглядів фахівців, включає швидкі та надійні онкотести та розрахована на виявлення 12 видів раку.

За перший тиждень роботи бригада онкологів у складі хірурга-мамолога, онкогінеколога та онкоуролога оглянула та проконсультувала 1175 пацієнтів, у тому числі 145 у селі Ушкалка, в амбулаторії сімейної медицини. Більше 860 жителів району здали кров на онкомаркери, взято 299 аналізів калу на приховану кров.

При первинному огляді виявлено: 1 випадок меланоми шкіри голови, 1 випадок продовження захворювання раку молочної залози. Виявлені хворі з підозрою на злоякісні новоутворення: на рак молочної залози - 2, рак гортані - 2, рак шлунку - 1, рак язика - 1, рак шийки матки - 3, рак тіла матки - 1, рак простати - 17 - всі вони потребують поглибленого обстеження в умовах Херсонського обласного онкологічного диспансеру.

Також за результатами огляду фахівців виявлено 26 пацієнтів, що мають доброякісні утворення (20 із утвореннями м'яких тканин та 6 із утвореннями молочної залози). Виконано 3 діатермовисічення пухлин шкіри.

Виїзду фахівців онкодиспансеру до Верхньорогачицької Центральної районної лікарні передувала велика підготовча робота колективу медичних працівників району: проанкетовано більше 4700 осіб, відібрані для огляду 1300 осіб з груп ризику.

Дякуємо жителям Верхньорогачицького району за небайдужість до свого здоров'я, а головам селищних рад та медичним працівникам району за турботу про земляків. Тільки об'єднавши зусилля ми зможемо подолати хворобу!

Херсонський обласний онкологічний диспансер

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон