Херсонщина поки не братиме участь у проекті цифрового телебачення

Нацрада не могла обрати Херсонщину для участі в новому проекті лише тому, що область є прикордонною, - заявив у Херсоні голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко

Він пояснив, що сьогодні сигнальне теле - і радіо - покриття на Херсонщині одне з найкращих в Україні і в разі необхідності на території області можна обмежитися тільки добудовою вже існуючих телекомунікаційних веж без проведення додаткових капітальних будівельних робіт».

Як прогнозував голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, перехід на цифрове мовлення відбудеться не раніше 2019 року і наразі Кабінетом Міністрів України готується відповідна Постанова про його відстрочення.

«Офіційний перехід на цифрове телевізійне мовлення був запланований на 30 липня цього року, але, зважаючи на потребу в удосконаленні інфраструктури, щільність сигнального покриття і прозорість у роботі самих телеканалів, аналогове телебачення поки що відключатися не буде», - зауважив Юрій Артеменко.

Він також пояснив, що перехід на «цифру» буде проводитися поступово – починаючи з Києва й поступово розповсюджуючись по всіх областях України. Саме тому, за словами голови Нацради, незабаром стартуватиме пілотний проект у Кропивницькому, де буде запроваджено серйозну інформаційну, соціальну програму щодо забезпечення населення цифровим сигналом мовлення.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон