Хто і скільки декларував на Херсонщині

Щойно, у залі засідань фіскального відомства Херсонщини відбувся брифінг про підсумки кампанії декларування доходів громадян нашої областіна тему: «Доходи громадян -2017: хто і скільки декларував» за участі першого заступника Головного управління ДФС у Херсонській області Ірини Філіппової та провідних фахівців управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області.

«На Херсонщині цьогорічна кампанія декларування яскраво засвідчила зростання рівня громадянської свідомості до добровільного процесу чесно декларувати доходи та не приховувати свої статки. Саме надходження податку з доходів фізичних осіб під час кампанії декларування доходів громадян стали додатковим резервом для розвитку бюджетів місцевих громад», - зазначила перший заступник Головного управління ДФС у Херсонській області Ірина Філіппова.

Як переконливий доказ цьому – нинішня кампанія декларування, яка тривала до 03 травня 2017 року. До фіскальної служби подано 32,7 тис. декларацій, на рівні минулорічного періоду 2016 року. Загальна сума задекларованого херсонцями доходу складає 611,6 млн. гривень.

Найактивніше свої доходи декларували мешканці Великоолександрівського району – 2,6 тис. громадян, Генічеського та Горностаївського районів – по 2,2 тис. громадян. На одну декларацію в середньому припадає 18,7 тис. грн. задекларованих доходів.

Мешканці Херсонської області самостійно визначили у податкових деклараціях 34,6 млн. грн. податкових зобов'язань. Це на 5,8 млн. грн. або на 34,6 відс. більше, ніж у 2016 році. Сума самостійно задекларованого до сплати платниками податків військового збору склала 4,6 млн.грн. або на 0,3 млн. грн. більше минулого року.

Цілком добровільно про зароблене звітували громадяни - «одноосібники», які отримали доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках. Саме вони подали найбільшу кількість декларацій - 29,5 тисячі та задекларували 95,9 млн.грн. доходів. Характерна і така деталь: у 2016 році сума задекларованого доходу скадала 69,3 млн. гривень.

Найбільшу кількість декларацій від реалізації сільгосппродукції подали фермери Великоолександрівського району – 2,5 тис., Білозерського – 2,2 тис., Горностаївського - 2,1 тис. декларацій, майже по 2 тис. декларацій заповнили громадяни Генічеського, Голопристанського, Високопільського, Нововоронцовского, Скадовського районів нашої області.

Обов'язковим до декларування був і такий вид доходів, як отримання спадщини від спадкодавців другого ступеня споріднення. Цього року 1337 осіб повідомили про отриманий дохід у вигляді спадщини. Сума задекларованого ними доходу склала 156,1 млн. гривень.

Поступово на Херсонщині звикають до цивілізованого декларування інвестиційних доходів. Зокрема, в результаті операцій з інвестиційними активами та отримання інвестиційного прибутку 48 громадянами задекларувано доходи у сумі понад 12 млн. гривень.

Ще 256 декларантів повідомили про реалізацію нерухомого або рухомого майна на суму 36,8 млн. гривень.

Також 138 громадян, задекларували доходи від здачі в найм нерухомого майна на загальну суму 2,9 млн. гривень.

Cтатки у понад 1 мільйон гривень задекларували 40 херсонців. Переважно більшість декларантів - мільйонерів задекларували доходи у вигляді дивідендів, від продажу нерухомого майна, іноземні доходи, доходи у вигляді спадщини від членів сім'ї не першого ступеня споріднення та у вигляді інвестиційного прибутку. Загальна сума задекларованого доходу мільйонерами складає 212,7 млн. гривень. Найбільше заможних громадян (73 відс.) традиційно проживає у м. Херсоні.

Своїм правом на податкову знижку скористалися 930 громадян. Сума до повернення складає 1,6 млн. гривень. Податкову знижку декларували за: оплату навчання (77%), участі у недержавному пенсійному страхуванні (15 відс.), на іпотеку (3 відс.), оплата допоміжних репродуктивних технологій (штучне запліднення) (1 відс).

Наразі 720 декларантів вже отримали з бюджету 1,2 млн. гривень.

«Добровільне декларування доходів є ознакою сучасного цивілізованого суспільства та європейського прикладу громадянської свідомості громадян та податкової культури суспільства», - резюмувала перший заступник Головного управління ДФС у Херсонській області Ірина Філіппова.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон