Якість води в курортних зонах Херсонщини - незадовільна

Фільтри та установки для доочищення води мають підвищений попит у власників пансіонатів та дитячих центрів на курортах Херсонщини.

І це не рекламний трюк заради приваблювання відпочивальників, а сувора необхідність. Адже якість води саме в курортних зонах незадовільна.

За результатами перевірок держустанови "Херсонський обласний лабораторний центр", майже дев'яносто відсотків проб питної води у Генічеському районі перенасичені хлоридами та сульфатами, через що вона має неприємний запах і ще неприємніший присмак.

Свої проблеми водою і на чорноморському узбережжі: кожна десята проба у Скадовському і більше ніж кожна двадцята у Голопристанському районах краю не відповідає нормам за бактеріологічними показниками.

Та й загалом по регіону ситуацію втішною назвати не можна: отримати воду належної якості тут можна тільки з половини джерел водопостачання.

Комунальники десятиріччями економлять кошти на розчистку замулених артезіанських свердловин, будівництво очисних споруд, заміну та знезараження трубопроводів. І ця економія, зрештою, б'є по здоров'ю дорослих, а надто дітей.

Про що свідчить, зокрема, нещодавнє колективне зараження кишковою інфекцією у загальноосвітній школі № 53 Херсона та спалах гепатиту А серед учнів школи с. Киселівки Білозерського району, де шпиталізувати дев'ятьох дітей віком від 8 до 13 років.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон